Om meg

Gullfoss, Island. Foto: Liv Randi Wilhelmsen

For å finne naturlige motiver til å feste på minnebrikken, er det bare å oppholde seg i, nettopp, utendørsheten.

Litt om meg: Jan Robert Bøe. Bodø-gutt som av yrke er sykepleier. Når min interesse for foto ikke utøves, arbeider jeg som sykepleier ved Nordlandssykehuset i Bodø. Naturen er den største fellesnevneren til velvære og filosofisk hjernetrim i det daglige.


Min fotografiske løpebane er for det meste skapt i selvlærthetens tegn. Jeg har drevet med fotografering som hobby mer eller mindre siden konfirmasjonspengene ble erstattet av mitt første kamera av noenlunde kvalitet og utskiftbar optikk.


Likevel, for å få litt bedre innsikt innenfor det fotografiske fagfelt, har jeg de senere år deltatt i særdeles spennende workshops i regi av tre av Englands mest anerkjente landskapsfotografer, Joe Cornish, David Ward og David Noton. Dette for å få et innblikk i hvordan fagfolk tenker når de planlegger sine bilder. Fotografer av dette kaliberet, har klare, egendefinerte standarder de arbeider etter. De utviser en tålmodighet av det sjeldne med sin filosofi og fremgangsmåte for å få bildene optimale allerede ved eksponeringen, uten å måtte justere for mye i ettertid. Jeg forsøker å etterleve deres prinsipper, og håper dette gjenspeiler seg i bildene mine.Dronefotografi


Trenger du oversiktsbilder fra et område eller eiendom, er jeg sertifisert til å påta meg oppdrag innenfor dette. Jeg bruker dronen Mavic 2 Pro fra DJI med høy oppløsning og detaljrikdom på bildefilene. Ta gjerne kontakt på telefon 917 68 818 for å lufte tanker og ideer for eventuelle behov.


Strokkur, Island. Foto: David Noton